sunnuntai 24. lokakuuta 2010

La poire, la fraise, l'orange- Päärynä, mansikka, appelsiini


Jäätelöä ei voi koskaan syödä liikaa. Se maistuu t a i v a a  l l i s e n hyvältä minä vuoden- ja vuorokaudenaikana tahansa: on ihanaa loppukeväästä astella ensimmäistä kertaa talven jälkeen jätskikiskalle tutkailemaan mitkä on kesän uutuudet, nuolla keskikesällä auringon kanssa kilpaa vadelmamehujäätä tai nauttia talvipäivän ulkoilun jälkeen itse taiteilluista jäätelöannoksista. Testattu on myös, että jäätelö toimii mainiosti niin aamu- väli- kuin iltapalanakin, sekä kiireisen päivän lounaana ja/tai illallisena! Mun tän hetken musthave-jäätelö on ollut jo viikon verran tuiki tavallinen, mutta niiiin herkullinen yhdistelmä: vaniljakermajäätelö+itsetehty kinuskikastike. Vähän jäiset vadelmat sopivat kanssa kaveriksi. Kastike n. 4 hengelle syntyy näin:
             - 2 dl kuohukermaa (ruokakerma kelpaa myös)
             - 2 dl fariinisokeria
Mitataan ainekset kattilaan; nostetaan kuumalle levylle ja sekoitetaan pohjaa myöten kunnes alkaa kiehua. Annetaan kuplia hetken aikaa (sitä enemmän sitkoa kastikkeeseen tulee mitä kauemmin antaa kiehua, esimerkiksi kakun päälliseksi tätä kastiketta tehtäessä kannattaa antaa kiehua siis aika pitkään) Sit kaadetaan kuumana jäätelön ja marjojen päälle, nii Nam! 
       Tässä kuvassa näkyy toissaviikkoinen välipalani; Presso-kahvilan "karkkiyllätys"-annos, jossa oli ihanan raikasta päärynäjäätelöä, toffeekastiketta ja vähän samantapanen tikun päähän tökätty lelukotelo ja lelu kuin on kindermunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti